Time Out...

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10872265/?claim=gakm73tcup9">Follow my blog with Bloglovin</a>Tja, waar was jij al die maanden zal je vast denken? 


Eind december was het op. Ik was op. Compleet opgebrand. Ik kon niets meer. Niet meer nadenken, mijn hoofd was te vol. En wat was ik moe. Zo moe dat ik alleen maar kon liggen en slapen. 


Het was lastig maar ik moest toegeven. Toegeven dat het niet meer ging. Overgeven aan mijn oververmoeidheid. Het voelde als falen. Falen dat het me niet lukte om alles te kunnen. Moeder zijn, werknemer zijn, vrouw van, kind van, zus van, vriendin van, mijn creatieve ik... 

De dagen vlogen voorbij... Alleen maar rusten en slapen. Gelukkig krijg ik er hulp bij. Door deze lieve mevrouw (die mij goed doorheeft ;-)) werd ik meer bewust worden van wat ik doe en mezelf en dat ik alles op een aardig tandje lager moet doen. Ik ben erg over mijn grenzen gegaan.

Ik dacht dat ik alles aan kon. Gewoon doorgaan dan gaat alles toch goed? Nee dus.. zeker niet als je het met minder energie moet doen als een ander. Doordat ik chronisch ziek ben ben ik veel vermoeider dan een ander. Ik heb ongeveer 70% energie. Maar ik leefde met 110% energie. Tja, niet zo gek hè dat het een keertje op is...

Wat ook lastig was dat mijn creatieve brein ook nog eens zat te pushen. Dat heb ik naast mij neergelegd. Wat zeker niet makkelijk was maar wel beter voor mij. Ik had meer lucht en geen druk meer. Die voelde ik wel vorig jaar. 
Dus omdat ik toch iets wilde doen haakte ik een kleed van Scheepjes Stone Washed XL. Het haakte heerlijk zacht en het gaf me rust. Op een rustig tempo haken en met 1 project bezig zijn. Iemand zei een keer tegen mij; je bent aan het Mindfulness haken. Tja, zo voelde ik het ook. Bewust haken was ik aan het doen. En niet op de automatische piloot aan het haken. Zonder dat je doorhebt wat je Echt aan het doen bent... Dat was goed.

Na al dat rusten komt mijn energie (gelukkig!!) met hele kleine stappen weer terug. Proberen zo'n goed mogelijk balans te vinden in mijn leven. En daar werk ik aan, elke dag. En veel meer rusten tussen door. 
Op dit moment ben ik met een grote omslagdoek bezig. Een snoepjes omslagdoek vind ik het! Zulke fijne kleuren! Wel op een laag tempo hoor! Als ik zin en puf heb dan haak ik weer een stuk of ik haak een paar dagen niet. Ben al zo blij dat dat weer lukt! Als ik me bedenk dat ik maanden geleden na een paar steken haken al compleet uitgeput was...

Ik probeerde ook wat rust te vinden in de natuur. Het geeft me rust en vrede... En wat zijn de vogels prachtig om naar te kijken!! Door een mooie tekening in de Flow kreeg in ineens inspiratie om te gaan schilderen. Dat heb ik jaren geleden ook veel gedaan. Veel portretschilderen. Ook zo fijn om te doen! Maar nu schilderen in combinatie met garen... ik word er zo blij van! Deze kleine schilderijtjes zijn binnenkort meer te bewonderen... ook komen ze in mijn Etsyshop. Ik word er zo blij van! Ze geven me energie en laten me beter naar de natuur te kijken! 
Vandaag had ik eindelijk eens de moed en puf om het eens op te schrijven. Voor jullie. Maar ook voor mezelf. Hierdoor krijg ik ook weer meer inzicht over mezelf en waar ik mee bezig ben. Ik ben er zeker nog niet... maar ik kom met kleine stapjes steeds dichterbij. De balans vinden, daar draait het om. Maar het gaat goed komen, dat weet ik zeker...

Liefs, Ester
 

Reacties

 1. Wauw wat heftig en wat heb je het goed opgeschreven! Super om te lezen dat je goede hulp hebt en dat je stapjes vooruit maakt!
  Vanuit hier stuur ik je nog wat extra energie :)
  Tot blogs meid, hou je taai!!
  Groetjes Simone

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief van je Simone! Doet me goed!
   Dank je wel!

   Liefs, Ester

   Verwijderen
 2. Echt super vervelend, maar 1 ding is zeker hier ga je sterker uit komen!!
  Zorg goed voor jezelf!!
  Dikke knuffel van een ex burn outer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Zo denk ik ook... elke dag is weer een leerproces!

   Dank je wel voor je lieve berichtje!

   Liefs, Ester

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Tuniek 'Spring'

Bubble vest

KiKa beer